Istoria vinului

          Vinul, licoarea sacra ce imbogateste pamantul de mai bine de 7000 de ani, este pentru fiecare dintre noi o imbiere a simtului gustativ. Vinul  este darul strugurilor culesi cu grija de stramosii nostri si transmis din generatie in generatie, pana in zilele noastre. Termenul provine din limba latina, de la cuvantul ,,vinum” care inseamna vita de vie si isi are originile la mesopotamieni. Acesta este consumat in cantitati considerabile in intreaga lume si apreciat in toate formele sale. De asemenea, vinul este cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice si curative pentru organism, dar si  pentru relaxarea trupului si a mintii.

          Istoria vinului este legata de foarte multe aspecte ale vietii, fiind considerat un simbol in religia crestina si asociat cu sangele divin. Este considerat element central, reprezentant al pamantului si  folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea anumitor patologii. 

          Supranumit licoarea lui Bacchus, vinul este o bautura care desemneaza voia buna si petrecerea bucuriilor vietii. Acesta insoteste orice moment al omului, fiind cea mai veche bautura , dar si cea mai dorita.

          Vinul este apreciat nu numai pentru caliatile sale predominante, acesta fiind folosit chiar si la prepararea mancarurilor, la deserturi si chiar in domeniul cosmetic. Este o bautura care uneste toate popoarele lumii si care, odata consumat, este inevitabil sa nu il pretuiesti.

          Placerea unei bauturi bune, combinata cu placerea unei discutii cu prietenii, precum si cu placerea trairii unei clipe din viata fac ca vinul sa fie elementul indispensabil pentru acestea.