Producerea vinului

PRODUCEREA VINULUI


          Vinul este rezultatul zdrobirii strugurilor si presarii acestora, pentru ca la final sa avem mustul. Acesta se lasa apoi la fermentat si se transforma in bautura cu tarie alcoolica. Un aspect foarte important in producerea unui vin de calitate este vasul de lemn in care acesta sta si care ii confera o aroma speciala. Cel mai important aspect atunci cand produci vin este pasiunea pentru aceasta licoare atat de placuta de oameni. Un vin bun este creat de un om care isi si doreste un asemenea vin de calitate. 

          Prima etapa in demersul de producere a vinului consta in culesul strugurilor si transportul acestora. 

          A doua etapa vizeaza zdrobirea strugurilor, in urma careia este obtinut un suc cu pulpa.

         Urmatoarea etapa presupune fermentatia alcoolica a acestui suc, din care este ulterior extras vinul sau mustul nefermentat in totalitate. Mustul este lasat sa fermenteze total si detasat in butoaie de lemn sau in alte vase corespunzatoare pentru a se putea odihni o buna perioada de timp. Multi alti factori sunt relevanti si imperios necesari pentru producerea unui vin de calitate: materialul vasului in care este pastrat, temperatura incaperii, lumina, atmosfera. Numai prin respectarea acestor regului veti putea obtine un vin de calitate. 

          La baza producerii vinului autentic stau reguli nescrise, folosite acum mii de ani de catre stramosii nostri care ne-au invatat din generatie in generatie cum sa cream, dar mai ales de ce sa apreciem aceasta bautura deosebita.